fkvkz

Vijesti iz 2020.

prosinac 2020.

 

 

studeni 2020.

 

 

listopad 2020.

 

 

rujan 2020.

 

 

kolovoz 2020.

 

 

srpanj 2020.

 

 

lipanj 2020.

 

 

svibanj 2020.

 

 

travanj 2020.

1. 4. 2020.  

FKVKZ objavljuje natječaj flip book animacije za djecu i mlade, odnosno osnovnoškolce i srednjoškolce, s temom "POGLED KROZ PROZOR". Natječaj je otvoren do 3. svibnja 2020., a o čemu se točno radi pogledajte ovdje: NATJEČAJ FLIP BOOK ANIMACIJE.
Najbolje flip book animacije biti će i nagrađene. Nagrade su skromne, više simboličnog karaktera, ali, eto, teška su vremena. Obzirom da ovo možete napraviti sami, a mogućnosti za izražavanje kreativnosti su iznimno velike, vjerujemo kako će vam biti zanimljivo okušati se u ovoj tehnici. Tko zna, možda to bude začetak i nekog većeg projekta. Čekamo vaše animacije!

 

 

ožujak 2020.

26. 3. 2020.  

Ovaj tjedan je u gradu Limericku, Irska, trebao biti održan međunarodni Fresh Film Festival, festival filmova autora starosti od 7 do 12 godina, kategorija Junior, i od 13 do 18 godina starosti, kategorija Senior. Naravno, uslijed siuacije s bolešću COVID-19, i ovo događanje je odgođeno do daljnjeg. Međutim, umjesto toga FreshFilmFestival održava niz virtualnih zbivanja uključujući How to videos na Facebooku, Meet the maker na Instagramu, te pregled filmova uvrštenih u selekciju na njihovom YouTube kanalu. Među njima su i dva naša filma pa ako odlutate na taj kanal, bacite oko i na njih. To su Godina u prirodi, animirani film skupine autora, te Bura, nastao u sklopu radionice "Moj film" u organizaciji Zajednice tehničke kulture Zagrebačke županije. U selekciji navedena su 62 filmska ostvarenja u kategoriji Senior, te 32 u kategoriji Junior. Među njima je tek 9 filmova izvan Irske, a osim naša dva, pojavljuje se još jedan film iz Hrvatske, Proxima B iz Koprivnice. Filmovi će biti vidljivi online do 12. travnja, a nakon toga će vjerojatno proglasiti koji od njih je imao najviše pogleda. Eto, pogledajte filmove. Ostanite doma.

10. 3. 2020.  

8. mice film festival održava se u Valenciji i Madridu i još nekim gradovima pokrajine Valencia u Španjolskoj, a ciljana publika su djeca i mladi u svrhu audiovizualnog obrazovanja kroz projekcije filmova profesionalnih autora kao i filmova djece i mladih. Na ovaj "festival koji nikad ne spava" (a to je, kažu, prema pjesmi Franka Sinatre, iako je meni promakla poveznica s New Yorkom) primiše nam film Tee Pšeničnjak i Robertine Filković Nije svako zlo za zlo koji će se prikazati ispred oko 50.000 ljudi u gradovima Valenciji, Madridu i još nekima, od 4. do 17. svibnja ove godine. Bravo djevojke! Čestitke, ali na žalost, od odlaska u Španjolsku vjerojatno ništa. Što bi rekao već spomenuti Frank: That's life!

09. 3. 2020.  

Filmski festival smijeha, čija je pokrata (tj. akronim) FIFES, obznanio je vrijeme održavanja projekcija u dvije natjecateljske kategorije - FIFES Junior i FIFES Senior. Riječ je naravno o kategorijama autora mlađih od 18 i starijih od 18 godina. Zajednička bi im trebala biti karakteristika da su smiješni. Najsmješnije od njih će žiri za smiješno nagraditi s kipićima i diplomama, a među kandidatima za to u Junior kategoriji će biti i urnebesno smiješni filmovi U potrazi za zakopanim blagom, Nije svako zlo za zlo i Avanture maloga Juju, nastali u produkciji vrlo ozbiljnog FKVKZ-a.
Projekcije su 3. travnja 2020. godine u Kinu Tuškanac i to filmovi Juniora u 11,00 sati, dok su Seniori u 14 sati. Na obje projekcije je ulaz besplatan, a sve to su vam/nam omogućili Udruga FFVAL i Udruga Mistična Bića. Čestitke i osmijesi autorima filmova.

 

 

veljača 2020.

12. 2. 2020.  

U Mestnom kinu Ptuj, u Ptuju, u Sloveniji, Aliaksandra Ihnatovich, selektorica međunarodnog Luksuz festivala poceni filma, predstaviti će izbor kratkih filmova s ovogodišnjeg, 17. izdanja navedenog festivala. Podsjetimo, Luksuz festival poceni filma prikazuje kratkometražnu i niskobuđetnu produkciju domaćih i stranih autorskih, alternativnih, aktivističkih filmova i videa, koji nastaju u tradicionalnoj ili "garažnoj" produkciji, u klubovima, u okviru nekomercijalne, autorske neinstitucionalne produkcije i predstavljaju alternativnu kulturnu medijsku sliku u inače dominantnoj ponudi službene distribucije. Na festival je bilo prijavljeno 340 filmova, a u glavni program uvršteno je 32 kratka filma iz više od 11 država srednje, istočne i južne Europe. U izboru koji će se predstaviti u Mestnom kinu Ptuj našlo se 13 kratkih filmova, a među njima i dva naša prikazana na festivalu: Prvo su došli... Jurice Nikolića i Josipa Skledara, te Nije svako zlo za zlo Tee Pšeničnjak i Robertine Filković. Projekcija filmova u trajanju od oko 50 minuta će se održati u srijedu, 26. veljače u 18,00 sati. Vstopnine ni.

 

 

siječanj 2020.

22. 1. 2020.  

Stigao nam je paket iz Italije. Jedan vrlo neuobičajen paket s vrlo neuobičajenom nagradom. A nagrada je ručni rad djece koja su gledala film Mica-tica na 12. međunarodnom festivalu kratkog filma Corti a ponte 2019 gdje je Mica-tica nagrađena s PREMIO GIURIA JUNIOR, nagradom žirija sastavljenog od djece dobi 5 godina. Ova totalno simpatična nagrada, osim što je jedinstvena, stigla nam je potpuno neočekivano pa nas je time još i više razveselila. Zahvaljujemo organizatorima festivala i voditeljima projekta. Nagrada je dobila svoje mjesto na polici.

1. 1. 2020.  

Svim članovima, prijateljima i suradnicima želimo sretnu i uspješnu 2020. godinu.