fkvkz

Vijesti iz 2020.

prosinac 2020.

 

 

studeni 2020.

 

 

listopad 2020.

 

 

rujan 2020.

 

 

kolovoz 2020.

1. 8. 2020.  

Točno kako je najavljeno, prvog dana u kolovozu organizatori 6. međunarodnog festivala kratkog filma "Kratka forma" (a to je Ustanova za kulturu, umetnost i vanškolsko obrazovanje Kulturni centar Gornji Milanovac) objavili su selekciju ovogodišnjeg programa u kategorijama Mikro film, Mini film, Kratki film, te Filmsko stvaralaštvo djece i omladine, kao i dodatni Revijski program. Pa je tako u kategoriji Mikro film (filmovi do 1 minute trajanja) odabrano 7 filmova, u Mini film (trajanja od 1 do 3 minute) također 7 filmova dok je u kategoriji Kratki film (trajanja od 3 do 15 minuta) odabrano još 43 filma. Ovdje ne spominjem naše filmove jer su oni uvršteni u četvrtu kategoriju, pogađate, Filmsko stvaralaštvo djece i omladine (tj. autora do 19 godina). U toj kategoriji je selektirano 27 filmova, a među njima su i: Bura te Avanture maloga JuJu, filmovi nastali na radionici "Moj film" u organizaciji Zajednice tehničke kulture Zagrebačke županije;zatim Biološki otpad, autori Lovro Sabljak, Vid Milković i Luka Krstinić; U potrazi za izgubljenim blagom, autori Roko Damiani i Tadej Ilić; Moć, autori Isabela Franolić, Magdalena Tuđa, Luka Juha i Karla Puhak. A onda imamo i filmove srednjoškolaca: Slijepci autorice Lucije Petkoviček; Smetnje, autori Josip Skledar, Andrej Cirkveni, Dario Anđel, Irma Škaljo, Lucija Petkoviček, Marija Nikolić i Jurica Nikolić; te na kraju Prvo su došli... autori Josip Skledar i Jurica Nikolić. Dakle, ako ste se pogubili u brojanju, to je ukupno osam filmova u konkurenciji. Lijepo. Čestitke autorima. Festival će se održati od 23. do 27. rujna 2020. godine u Kulturnom centru Gornji Milanovac, Republika Srbija.

 

 

srpanj 2020.

25. 7. 2020.  

A evo nam i selekcije natjecateljskog programa za 58. Reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva djece. Koja se ove godine održava u Malom Lošinju od 1. do 4. listopada u suorganizaciji Hrvatskog filmskog saveza, OŠ Maria Martinolića Mali Lošinj i Pučkog otvorenog učilišta Mali Lošinj. Uglavnom, bilo je prijavljeno 245 filmova autora osnovnoškolskog uzrasta od kojih je selekcijska komisija odabrala njih 86. Prema kategorijama prijava odabrano je 22 animiranih, 19 igranih, 13 radioničkih, 11 dokumentarnih, 9 TV reportaža i 12 filmova slobodnog stila. Koji su sve filmovi odabrani te neke informacije o njima pomožete vidjeti ovdje, a u nastavku ističemo, naravno, naše filmove uvrštene u natjecateljski program.
Izlazak, igrani film, autori: Martina Pervan, Ema Car, Klara Šeatović, Lara Filipović, Hana Tomić, Matej Tomić, Katarina Ivanković i Laura Košpić;
Just because..., radionički, animirani, autori su učenici škola IES Azcona, Almería, Španjolska, IISS E. MAJORANA, Brindisi, Italija, OOU Vlado Tasevski, Skopje, Sjeverna Makedonija te OŠ Otona Ivekovića Zagreb. Film je nastao na radionici animacije kao dijela Erasmus+ projekta SWOT Scouts;
Pogled kroz prozor, slobodni stil, autorica Barbara Karmela Cvitan. Film je nastao na našem natječaju flipbook animacije.
U Pablovom svijetu, animirani, autori: Katarina Ivanković, Ema Andrec, Petar Miklenić, Hana Tomić, Matej Tomić, Matilda Crnčević, Jan Larisi, Tia Larisi, Filip Prša, Roko Damiani, Karlo Lončar.
Čestitke autoricama i autorima filmova.

23. 7. 2020.  

DYTIATKO International Children's Media Festival okuplja studije, organizacije i udruge koji proizvode programe i filmove za djecu i mlade. Tako i natjecateljske sekcije su podijeljene u kategorije programa i filmova za djecu i mlade, te programe i filmove čiji su autori djeca i mladi. Održava se u gradu Kharkiv u Ukrajini od 2. do 5. rujna 2020. a osim projekcija filmova, program uključuje prezentacije, radionice, vježbe, susrete s autorima, razna događanja, konferencije i kulturna događanja. Odnosno, tako je planirano. Čak 1292 autora iz 109 zemalja na ovaj dvanaesti festival prijavilo je 1493 radova. Koliko ih je odabrano ne piše, ali među tim odabranima su i tri naša filma: Nije svako zlo za zlo, autorice Tea Pšeničnjak i Robertina Filković, Smetnje, autori Josip Skledar, Andrej Cirkveni,Dario Anđel, Irma Škaljo, Lucija Petkoviček, Marija Nikolić, Jurica Nikolić, i Slijepci, autorica Lucija Petkoviček. Čestitamo.

22. 7. 2020.  

I ovogodišnje žutilo u Karlovcu je službeno odabrano. Prema objavi na službenim stranicama festivala, jato od čak 187 žutih pačića poslalo je svoje filmove na selekciju, od kojih su selekcijske patke u sastavu mama patki Ane Đordić i Dinke Radonić, te tate patka Boška Picule, odabrali njih 43. I mi imamo par pačića u tome, pa su sretni patkići (jel se tako kaže za dečke patke?) Tadej Ilić s filmom Blizanci, te Jurica Nikolić i Josip Skledar s filmom Krik. Napomenimo kako je tu ipak umiješana jedna patka, Lucija Majnarić, koja je vodila ovo posljednje dvoje pačića tijekom nastanka filma. Svi zajedno, i još ponetko uz njih, će kvakati u Karlovcu od 8. do 12. rujna, a pošto je Karlovac grad na četiri rijeke, imati će dovoljno mjesta za brčkanje s ostalim pačićima. Čestitke svim pačićima, patkama i patcima. Kva-kva.
n.b. Kod nas se za patku i patka kaže raca i racman.

14. 7. 2020.  

I ovoga ljeta, kao što je to već običaj u Foto kino video klubu Zaprešić, ljetne filmske radionice su završile, ali baš i nisu završile potpuno. Ono, uglavnom je sve gotovo, ali obzirom da je riječ o vrlo zahtjevnim i složenim projektima, još ima malo posla oko montaže. I obrade zvuka. I videa. I korekcije boje. I još nekoliko jednako nevažnih sitnica.
Uglavnom, osnovnoškolci su snimili film naziva "             " (naziv ovog filma je puno praznih polja), a koji je snimljen nakon što se odustalo od ostalih prijedloga o Winxicama, Robertu, Šonu, gušterima i večeri za pet na selu. I tako je šest mladih duša stvorilo ovaj ozbiljan, pričljiv film. U kojem se cijelo vrijeme šuti. I to vrlo rječito.
Srednjoškolci pak imaju film koji se zove Stolac, ili se zove Film, konsenzus oko naziva filma još nije postignut, u kojem autori istražuju moć sugestije i mentalnog zlostavljanja u svrhu prisiljavanja mladog čovjeka da protiv svoje volje sjedne na stolac. Što se može metaforički shvatiti i kao kritika današnjeg društva u smislu manipulacije mišljenja i stavova pojedinaca ali i javnog mijenja.
No, iako je materija kojima se oba filma bave naizgled vrlo ozbiljna i duboka, ne brinite, sve to je doneseno u razigranom, ljetnom tonu. Fkvkz-ovski. Pa eto, vidimo. Uskoro.

 

 

lipanj 2020.

23. 6. 2020.  

And now for something completely different... again.
Ove godine VAFI & RAFI, internacionalni  festival animiranog filma djece i mladih imao je po prvi puta
online javno glasovanje publike, kao i glasovanje učenika osnovnih i srednjih škola s područja Varaždinske županije i Grada Varaždina.
Glasovi publike odlučili su pobjednike VAFI sekcije u tri dobne kategorije: u MINI kategoriji najbolja je Priča o morskom psu i kitu iz Rusije, u MIDI kategoriji najbolji je hrvatski film Spavač, dok u MAXI kategoriji, pogađate već, najboljim je proglašen film Prvo su došli…
A što reći. Čestitke, čestitke...

23. 6. 2020.  

And now for something completely different... o filmu Prvo su došli...
Eto, film je uvršten i u službeni program 28. Hrvatskog festivala jednominutnih filmova koji se održava 11. i 12. srpnja u Požegi, a organizator i domaćin mu je GFR Film-video, Požega. Ove godine, očekivano, izostao je uobičajeni koncept festivala i promijenio se u drive-in prikazivanje na otvorenom, bez prisustva stranih gostiju, popratnim programom svedenim na minimum i uz sve mjere opreza. U ovogodišnjem službenom programu nalazi se uobičajenih 60 jednominutnih filmova pristiglih iz 26 zemalja iz raznih dijelova svijeta, a najbolje među njima potražiti će međunarodni peteročlani žiri te dodijeliti medalje i nagrade u digitalnom obliku. Bez obzira na rezultate, čestitke idu autorima Jurici Nikoliću i Josipu Skledaru i njihovoj voditeljici Luciji Majnarić i na ovom uspjehu. Čestitke!

16. 6. 2020.  

Eto, sad se o FKVKZ-u uči i na nastavi. Ili točnije, o jednom našem animiranom filmu, Prvo su došli... autora Jurice Nikolića i Josipa Skledara i pod mentorskom paskom Lucije Majnarić. A nastava je Filmska naSTAVa, interaktivni program namijenjen osnovnoškolskim i srednjoškolskim učenicima diljem Republike Hrvatske nastao u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza. Tako će učenici sa svojim nastavnicima u terminima u trajanju od jednoga školskog sata imati priliku na digitalnoj platformi pogledati niz raznovrsnih kratkometražnih filmskih djela mladih filmskih autora koja su nagrađena na Reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva djece i Filmskoj reviji mladeži i Four River Film Festivalu. Platforma omogućuje učenicima i nastavnicima aktivno sudjelovanje u kreativnom nastavnom procesu, nastavnicima pruža unaprijed oblikovana pitanja za vođenu diskusiju te je besplatna za korištenje.
Bravo dečki. Sjedi, pet!

15. 6. 2020.  

I ovoga ljeta, svemu usprkos, u Foto kino video klubu Zaprešić održati će se ljetne radionice. Već je poznato da su ovo radionice namijenjene osnovnoškolcima i srednjoškolcima koji mogu tijekom ta dva tjedna snimiti film: igrani, animirani, dokumentarni, eksperimentalni ili bilo koje druge vrste, ovisno o dogovoru i odluci samih polaznika. Radionice su besplatne, kako za članove kluba, tako i za one koji do sada nisu bili uključeni u filmsko stvaralaštvo. Dakle, nije potrebno nikakvo predznanje, tek dobra volja i možda kakva ideja za film. Ovo je idealna prilika za sve koji tijekom školske godine nemaju vremena ili mogućnosti posvetiti se filmu, kao i one koji bi htjeli vidjeti kako nastaje film, počevši od scenarija do završne montaže.
Radionice započinju u ponedjeljak, 29. lipnja u 10 sati kada će se dogovoriti termini za rad, posebno osnovnoškolske grupe, a posebno srednjoškolske, i završavaju 11. srpnja. Obzirom da će biti ograničen broj polaznika u svakoj grupi, bilo bi dobro čim prije rezervirati mjesto pozivom na broj 01/4001565 ili e-mailom na fkvkz@fkvkz.hr ili osobnim dolaskom na adresu kluba Trg žrtava fašizma 11, Zaprešić, tijekom radnog dana između 9 i 15 sati. Zainteresirani? Vidimo se!

8. 6. 2020.  

Projekcijom nagrađenih filmova na kanalu RTL Kockica i RTL Play te lokalnoj Varaždinskoj televiziji (VTV) i Prvoj školskoj televiziji Varaždin, završio je VAFI dio 11. festivala VAFI & RAFI, odnosno, onaj dio koji prikazuje animirane filmove koje su radila djeca i mladi do 18 godina starosti.
Pobjednike je u VAFI sekciji izabrao stručni žiri u sastavu Maya Yonesho  (Japan), Veljko Popović (Hrvatska) te predstavnice Ciarda Tobin i Jayne Foley iz Fresh Film Festivala (Irska). Također je dodijeljen Plavi VAFI za animirane filmove koji najviše promiču dječja prava čiji su članovi žirija Maja Flego, Ured pravobraniteljice za djecu RH, Marina Knežević Barišić, Ured UNICEF-a u Hrvatskoj, te Ana Dokler, portal medijskapismenost.hr.
Popis svih nagrađenih filmova možete vidjeti ovdje ali mi ćemo s ponosom istaknuti kako je naš film Prvo su došli... autora Jurice Nikolića i Josipa Skledara nastao pod stručnim vodstvom Lucije Majnarić osvojio drugu nagradu u MAXI kategoriji. Čestitke.
Ali to nije sve. Još je ostala za proglašenje nagrada publike, što je ovogodišnja novost festivala, za koju možete vi glasati na festivalskoj web stranici do 14. lipnja.

4. 6. 2020.  

Prvo su došli..., film autora Jurice Nikolića i Josipa Skledara nastao pod stručnim vodstvom Lucije Majnarić odabran je za osmo izdanje Super! International Teenager Film Festivala - festivala tinejđerskih filmova kojeg su napravili tinejđeri, a sve zbog nedostatka adekvatne filmske edukacije u školama i poticaja mladim ljudima da počnu snimati velike filmove. Pričamo o festivalu koji se održava u Rumunjskoj, u Bukureštu, a osim projekcija filmova inače priređuje i izložbe, radionice, druženja i sve drugo što vole mladi. Tako je bilo u prošlih sedam izdanja, a kako će biti u ovom osmom još ne znamo. Znamo da će oko 50 odabranih filmova za nacionalno i međunarodno natjecanje biti prikazano u 8 tematskih blokova i to vjerojatno od 11. do 14. lipnja. Eto.

1. 6. 2020.  

Obavještavaju se članovi i roditelji/staratelji da će od 1. lipnja započeti rad s filmskim grupama djece i mladih, ali prilagođeno preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Grupe će raditi u prije dogovorenim terminima, a eventualne izmjene i prilagodbe će se dogovarati pojedinačno. Vidimo se!

 

 

svibanj 2020.

18. 5. 2020.  

11. festival VAFI & RAFI je filmski festival animiranih filmova koje su radila djeca i mladi do 18 godina starosti (VAFI sekcija), ali i filmski festival animiranih filmova za djecu i mlade (RAFI sekcija). U VAFI sekciji, odnosno dijelu festivala koji prikazuje animirane filmove mladih autora do 18 godina, i ove godine se našlo i filmova iz FKVKZ-a, njih pet, pa da ne duljimo, evo ih poimenice.
U MIDI sekciji (djeca od 11 do 14 godina) to su Godina u prirodi, film o godišnjem ciklusu u prirodi na grani jednog stabla, zatim Bura, film o nevolji s burom nastao u sklopu radionice "Moj film" u organizaciji Zajednice tehničke kulture Zagrebačke županije, te Nije svako zlo za zlo, priča o tome kako ne možeš imati i ovce i...
U MAXI sekciji (mladi od 15 do 18 godina) dva su filma koja, eto zanimljivosti, su napravljena prema istoimenim djelima slavnih pjesnika, Prvo su došli..., snimljen prema pjesmi Martina Niemöllera, te Slijepci, po pjesmi Charlesa Baudelairea. Čestitke autorima.
U šest projekcija biti će prikazano ukupno 80 filmova odabranih od 317 prijavljenih animacija iz 35 zemalja svijeta. Naravno, projekcije se neće održati u Varaždinu u kinu Gaj ispred publike i gostiju festivala, nego će biti prikazane na nacionalnoj televiziji na kanalu RTL Kockica i RTL Play te lokalnoj Varaždinskoj televiziji (VTV) i Prvoj školskoj televiziji Varaždin, od 4. do 7. lipnja 2020. Svi filmovi u selekciji biti će dostupni za javnost na online platformi tijekom festivala, službenoj stranici festivala kao i putem socijalnih mreža, tako da možete uživati u filmovima, ali i popratnim video sadržajima iz udobnosti svojeg doma. Sve pojedinosti i raspored projekcija organizator festivala Filmsko-kreativni studio Vanima će objaviti na vrijeme. Stay tuned!

7. 5. 2020.  

Naš natječaj flip book animacije je završio i sada treba proglasiti nagrađene uratke. Na svakom festivalu, reviji, natječaju, svaki žiri, prije nego će objaviti nagrađene, obično izjavi kako nisu imali lagan zadatak, kako je bilo teško odabrati samo nekoliko njih među rekordnim brojem prijava, kako su oduševljeni viđenim filmovima i da su, po njihovom sudu, svi nagrađeni, jer važno je sudjelovati. A onda proglase one stvarno nagrađene.
Mi nećemo tako. Ne.
Mi ćemo odmah reći tko su nagrađeni. Možda ipak samo da kratko spomenemo kako smo oduševljeni viđenim radovima. A žiri (Miro i Jadranko) je imao lagan zadatak jer su od rekordnog broja prijava sve tri animacije zaslužile nagrade. I sve jesu nagrađene. Stvarno jesu. Pa evo:
U srednjoškolskom uzrastu prva nagrada i 300 kn dodijeljena je Ivani Tramišak, učenici Srednje škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću u Zaboku. U svojem videu domišljato je spojila stvarni pogled kroz prozor na pejzaž i flip book animaciju izmjene godišnjih doba tog istog pejzaža. Iza promišljenosti pristupa temi stoji podatak kako je Ivana već iskusna autorica nekoliko filmova, kao i njezino buduće zvanje medijskog tehničara. Čestitamo.

U osnovnoškolskom uzrastu drugu nagradu i 200 kn osvojila je mlada desetogodišnja autorica Petra Zlomislić svojom kratkom animacijom aviona i padobranca. Iako je radnja filma vrlo jednostavna, Petra je i u njoj uspjela pokazati zavidnu vještinu baratnja tehnikom animacije i zakonitostima pokretnih slika. Vjerujemo kako joj ovo neće biti posljednji animirani film.

A prvu nagradu u osnovnoškolskom uzrastu i 300 kn dobila je Barbara Karmela Cvitan sa sjajnim biserom flip book animacije gdje je svaka sličica lijepa slikarska minijatura i sve to još umotano u pravi intro i outro. Odlično. Kaže Barbara da joj je trebalo više vremena nego što je očekivala, ali trud se itekako isplatio. Čestitke.

Još jednom zahvaljujemo djevojkama na poslanim animacijama i pozivamo vas da ih pogledate. Kratko i slatko.


 

 

travanj 2020.

1. 4. 2020.  

FKVKZ objavljuje natječaj flip book animacije za djecu i mlade, odnosno osnovnoškolce i srednjoškolce, s temom "POGLED KROZ PROZOR". Natječaj je otvoren do 3. svibnja 2020., a o čemu se točno radi pogledajte ovdje: NATJEČAJ FLIP BOOK ANIMACIJE.
Najbolje flip book animacije biti će i nagrađene. Nagrade su skromne, više simboličnog karaktera, ali, eto, teška su vremena. Obzirom da ovo možete napraviti sami, a mogućnosti za izražavanje kreativnosti su iznimno velike, vjerujemo kako će vam biti zanimljivo okušati se u ovoj tehnici. Tko zna, možda to bude začetak i nekog većeg projekta. Čekamo vaše animacije!

 

 

ožujak 2020.

26. 3. 2020.  

Ovaj tjedan je u gradu Limericku, Irska, trebao biti održan međunarodni Fresh Film Festival, festival filmova autora starosti od 7 do 12 godina, kategorija Junior, i od 13 do 18 godina starosti, kategorija Senior. Naravno, uslijed siuacije s bolešću COVID-19, i ovo događanje je odgođeno do daljnjeg. Međutim, umjesto toga FreshFilmFestival održava niz virtualnih zbivanja uključujući How to videos na Facebooku, Meet the maker na Instagramu, te pregled filmova uvrštenih u selekciju na njihovom YouTube kanalu. Među njima su i dva naša filma pa ako odlutate na taj kanal, bacite oko i na njih. To su Godina u prirodi, animirani film skupine autora, te Bura, nastao u sklopu radionice "Moj film" u organizaciji Zajednice tehničke kulture Zagrebačke županije. U selekciji navedena su 62 filmska ostvarenja u kategoriji Senior, te 32 u kategoriji Junior. Među njima je tek 9 filmova izvan Irske, a osim naša dva, pojavljuje se još jedan film iz Hrvatske, Proxima B iz Koprivnice. Filmovi će biti vidljivi online do 12. travnja, a nakon toga će vjerojatno proglasiti koji od njih je imao najviše pogleda. Eto, pogledajte filmove. Ostanite doma.

10. 3. 2020.  

8. mice film festival održava se u Valenciji i Madridu i još nekim gradovima pokrajine Valencia u Španjolskoj, a ciljana publika su djeca i mladi u svrhu audiovizualnog obrazovanja kroz projekcije filmova profesionalnih autora kao i filmova djece i mladih. Na ovaj "festival koji nikad ne spava" (a to je, kažu, prema pjesmi Franka Sinatre, iako je meni promakla poveznica s New Yorkom) primiše nam film Tee Pšeničnjak i Robertine Filković Nije svako zlo za zlo koji će se prikazati ispred oko 50.000 ljudi u gradovima Valenciji, Madridu i još nekima, od 4. do 17. svibnja ove godine. Bravo djevojke! Čestitke, ali na žalost, od odlaska u Španjolsku vjerojatno ništa. Što bi rekao već spomenuti Frank: That's life!

09. 3. 2020.  

Filmski festival smijeha, čija je pokrata (tj. akronim) FIFES, obznanio je vrijeme održavanja projekcija u dvije natjecateljske kategorije - FIFES Junior i FIFES Senior. Riječ je naravno o kategorijama autora mlađih od 18 i starijih od 18 godina. Zajednička bi im trebala biti karakteristika da su smiješni. Najsmješnije od njih će žiri za smiješno nagraditi s kipićima i diplomama, a među kandidatima za to u Junior kategoriji će biti i urnebesno smiješni filmovi U potrazi za zakopanim blagom, Nije svako zlo za zlo i Avanture maloga Juju, nastali u produkciji vrlo ozbiljnog FKVKZ-a.
Projekcije su 3. travnja 2020. godine u Kinu Tuškanac i to filmovi Juniora u 11,00 sati, dok su Seniori u 14 sati. Na obje projekcije je ulaz besplatan, a sve to su vam/nam omogućili Udruga FFVAL i Udruga Mistična Bića. Čestitke i osmijesi autorima filmova.

 

 

veljača 2020.

12. 2. 2020.  

U Mestnom kinu Ptuj, u Ptuju, u Sloveniji, Aliaksandra Ihnatovich, selektorica međunarodnog Luksuz festivala poceni filma, predstaviti će izbor kratkih filmova s ovogodišnjeg, 17. izdanja navedenog festivala. Podsjetimo, Luksuz festival poceni filma prikazuje kratkometražnu i niskobuđetnu produkciju domaćih i stranih autorskih, alternativnih, aktivističkih filmova i videa, koji nastaju u tradicionalnoj ili "garažnoj" produkciji, u klubovima, u okviru nekomercijalne, autorske neinstitucionalne produkcije i predstavljaju alternativnu kulturnu medijsku sliku u inače dominantnoj ponudi službene distribucije. Na festival je bilo prijavljeno 340 filmova, a u glavni program uvršteno je 32 kratka filma iz više od 11 država srednje, istočne i južne Europe. U izboru koji će se predstaviti u Mestnom kinu Ptuj našlo se 13 kratkih filmova, a među njima i dva naša prikazana na festivalu: Prvo su došli... Jurice Nikolića i Josipa Skledara, te Nije svako zlo za zlo Tee Pšeničnjak i Robertine Filković. Projekcija filmova u trajanju od oko 50 minuta će se održati u srijedu, 26. veljače u 18,00 sati. Vstopnine ni.

 

 

siječanj 2020.

22. 1. 2020.  

Stigao nam je paket iz Italije. Jedan vrlo neuobičajen paket s vrlo neuobičajenom nagradom. A nagrada je ručni rad djece koja su gledala film Mica-tica na 12. međunarodnom festivalu kratkog filma Corti a ponte 2019 gdje je Mica-tica nagrađena s PREMIO GIURIA JUNIOR, nagradom žirija sastavljenog od djece dobi 5 godina. Ova totalno simpatična nagrada, osim što je jedinstvena, stigla nam je potpuno neočekivano pa nas je time još i više razveselila. Zahvaljujemo organizatorima festivala i voditeljima projekta. Nagrada je dobila svoje mjesto na polici.

1. 1. 2020.  

Svim članovima, prijateljima i suradnicima želimo sretnu i uspješnu 2020. godinu.