fkvkz

Vijesti iz 1999.

4. 9. 1999.  

1. Škola medijske kulture u organizaciji Ministarstva prosvjete i športa i Hrvatskog filmskog saveza održana je u Šibeniku, Solaris, Hotel "Ivan", od 29. kolovoza do 4. rujna 1999. Na školi sudjelovao je i Miroslav Klarić u radionici za animirani film pod vodstvom Ede Lukmana iz ŠAF-a Čakovec.

27. 6. 1999.  

Od 20. do 27. lipnja 1999. godine u Čakovcu je održana 6. Internacionalna filmska radionica u organizaciji ŠAF Čakovec. Voditelji radionice bili su Aleksandra Korejwo iz Poljske i Karine Jeannet iz Francuske. Uz njihovu pomoć, grupa od dvadesetak mladih kinoamatera iz Šibenika, Rijeke, Zagreba, Bjelovara, Zaprešića, Osijeka, Varaždina, Oulua (Finska) i Annecya, ostvarila je dva kratka animirana filma u tehnikama animacije crteža na papiru i animaciji obojene soli.

13. 6. 1999.  

37. revija hrvatskog filmskog i videostvaralaštva djece i mladeži održana je u Pregradi od 11. do 13. lipnja 1999. godine. Uz Hrvatski filmski savez priređivač revije bila OŠ Janka Leskovara iz Pregrade. U tri revijske projekcije prikazano je 39 filmskih ostvarenja, 30 u kategoriji djece i 9 u kategoriji mladeži, dok je ukupno bilo prijavljeno 72 filma iz 37 filmskih i video družina. FKVK Zaprešić zajedno s CTK Zaprešić, OŠ Antuna Augustinčića i X. ginmazijom iz Zagreba prijavio je tri filma, a u službenu konkurenciju uvršteni su igrani film Slasni zalogaj, te animacija u tehnici piksilacije To bi bilo cool. Slasni zalogaj je osvojio prvo mjesto u kategoriji djece.
cakovec

22. 5. 1999.  

21. i 22. svibnja 1999. godine u Požegi je po 7. put održana Hrvatska revija jednominutnih filmova u organizaciji GFR Film Video Požega i HFS-a. 75 jednominutnih ostvarenja bilo je prijavljeno iz Hrvtske, ali i Austrije, Belgije, Češke, Danske, Finske, Francuske, Italije, Luksemburga, Mađarske, Makedonije, Malte, Njemačke, Poljske, SAD-a, Slovačke, Slovenije, Španjolske, Švedske i Švicarske. I ove godine jedan film iz FKVKZ-a našao se među četrdeset i tri prikazanih na reviji. Riječ je o filmu Slasni zalogaj grupe mladih autora.

21. 1. 1999.  

Iz zaprešićke Knjižnice Ante Kovačić izložba fotografija pod nazivom Z Novih Dvoroff preselila se u Gradsku knjižnicu Samobor. Podsjetimo, svoje fotografije izlagali su Marin Vajdić, Dubravko Orlović, Alen Vrbek, Krešimir Redenšek, Mladen Kovačić, Marko Škovrlj, Miron Sršen, Damir Kosir, Ivica Radović te Darko Antić.