fkvkz

Vijesti iz 2021.

prosinac 2021.

 

 

studeni 2021.

 

 

listopad 2021.

 

 

rujan 2021.

 

 

kolovoz 2021.

 

 

srpanj 2021.

 

 

lipanj 2021.

 

 

svibanj 2021.

 

 

travanj 2021.

8. 4. 2021.  

Još jednom međunarodna fešta kratkih animiranih filmova pod nazivom AnimArte! - International Student Animation Festival of Brazil događa se u Brazilu, kao online projekcija, od 24. svibnja do 13. lipnja. Ove godine obilježavaju 16. izdanje festivala i 20. godišnjicu postojanja te će, kao i prijašnjih godina, osim glavnog programa pripremiti izbor najboljih filmova pod nazivom AnimArte! Grand Prix koji će putovati (virtualno, naravno) u nekoliko većih gradova Brazila ali i širom svijeta. Doslovno. Program je podijeljen u nekoliko kategorija: međunarodni učenici - Maxi (iznad 18) i Mini (do 18 godina), međunarodni profesionalci - Ekološki filmovi i Svjetske kulture, kao i kategorije za brazilske učenike. Svima je zajedničko da su kraći od 15 minuta te da su ih radila djeca i mladi, ili su namijenjeni djeci i mladima. Na prošlom izdanju festivala (održanom 2019.) prikazano je čak 480 filmova iz 60 zemalja (i Hrvatske, dakako) odabranih među više od 4000 prijavljenih animacija. I u ovom izdanju festivala našlo se FKVKZ-ovskih animacija, sve su naravno uvrštene u kategoriju Mini, i s veseljem čestitamo autorima filmova Avanture maloga Ju Ju (radionica "Moj film" u organizaciji  Zajednice tehničke kulture Zagrebačke županije.), Just because... (radionica Erasmus+ projekt SWOT Scouts), Nije svako zlo za zlo, Prvo su došli..., U potrazi za zakopanim blagom te Zgode i nezgode malog patuljka. Čestitke.

 

 

ožujak 2021.

22. 3. 2021.  

GUKIFF je kratica za Seoul Guro International Kids Film Festival koji se 2021. godine održava po deveti puta u prostorima Sindorim Techno Mart Seoul, CGV Guro, Guro Artsvalley Art Theater i Guro Community Service Center. U Seoulu, Južna Koreja. I po deveti puta predstaviti će izvrsne filmove za djecu, mlade i obitelji iz cijelog svijeta odabrane u nekoliko kategorija dugometražnih i kratkih filmova, ali i kategoriji "Kids Challenge" namijenjene kratkim filmovima mladih autora osnovne i srednje škole. Jedan od prikazanih filmova u ovoj kategoriji biti će i naš "                " (Naziv ovog filma je puno praznih polja) koji je nastao na prošlogodišnjem klupskom ljetnom filmskom susretu, a čiji su autori Gita VujnovacMatilda CrnčevićHana TomićMatej TomićKatarina Ivanković i  Jana Komesarović. Festival se održava od 1. do 7. srpnja 2021. Čestitke autorima.

19. 3. 2021.  

VRATILI SMO SE!!!

Nakon točno okruglo dva mjeseca i jednog dana izbivanja, od petka, 19. ožujka 2021. godine opet smo na pretpotresnoj adresi: Trg žrtava fašizma 11. Kod Pučkog otvorenog učilišta, po stepenicama dolje, ulaz je sa sjeverne strane, molim.

 

 

veljača 2021.

28. 2. 2021.  

Veljača je najkraći mjesec u godini, pa i inače, čak i u ona bolja vremena, nije obilovala zbivanjima. Tako je i ove godine te je najveća vijest da nema baš nekih vijesti. Grupe djece i mladeži stvaraju filmove, više-manje redovito, i još uvijek smo u starom-novom prostoru. U međuvremenu stigla nam je diploma i nagrada s 58. Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece za film Pogled kroz prozor autorice Barbare Karmele Cvitan i s tom nagradom na prozoru ćemo popuniti rubriku za ovaj mjesec. Tek toliko da veljača ne zvrlji prazna. Još jednom čestitke Barbari i zahvala HFS-u.

 

 

siječanj 2021.

23. 1. 2021.  

15. međunarodni festival animiranih filmova djece, mladeži i studenata Festival Animánie 2020 održan je još prošle godine u studenome mjesecu i mi smo pomalo i zaboravili na sve to. A onda nam je jučer stigao e-mail s viješću kako je film Slijepci Lucije Petkoviček osvojio Animánička Award 2020 u MIDI International kategoriji i to: for the accurate metaphor of the urgent social theme, by defamiliarization of the Charles Baudelaire's poem, with its minimalist visual expression. A s e-mailom došla je i nagrada u neobičnom pakiranju - u obliku .stl datoteka za ispis na 3D pisaču te diploma za ispis na običnom pisaču. Eto, originalna i odlična ideja, pozitivno drugačija od većine festivala održanih online prošle godine. Podsjetimo Festival Animánie 2020 održan je u gradu Plzeňu, Republika Češka, dok je u šest kategorija prikazano 127 animiranih filmova autora starosti od 6 do 26 godina. Čestitamo Luciji na nagradi koju ćemo, nadamo se, ispisati vrlo brzo. Ako treba, i u više primjeraka.

14. 1. 2021.  

Obavijest svim našim članovima, suradnicima, prijateljima... Od ponedjeljka, 18. siječnja 2021. godine sve naše aktivnosti privremeno će se odvijati na novoj (ili, za dugogodišnje članove, staroj) adresi Matije Gupca 4 u Zaprešiću. S ove adrese FKVKZ odselio se u jesen 2006. godine da bi nam, nakon četrnaest godina, ovo još jednom postao privremeni dom. Ukoliko vam nije poznato mjesto kliknite dolje na kartu, adresa je udaljena 400 metara, ili 5 minuta pješice, ili 250 metara zračne linije, od dosadašnje adrese Trga žrtava fašizma 11. Dakle, vidimo se!

5. 1. 2021.  

Nakon provedenog brzog pregleda zgrade Pučkog otvorenog učilišta Zaprešić na adresi Trg žrtava fašizma 11, u sklopu koje se nalazi i sadašnji prostor Foto kino video kluba Zaprešić, zgrada je proglašena privremeno neuporabljivom, a konačna odluka stanja donijeti će se nakon detaljnog pregleda. Sukladno tome obaviještavamo sve članove i korisnike naših programa kako Foto kino video klub Zaprešić obustavlja sve djelatnosti dok ne nađemo novi prostor. I da citiramo jednu našu članicu: "...klub nije prostor, klub smo mi."

1. 1. 2021.  


Svim članovima, prijateljima i suradnicima želimo sretnu i uspješnu 2021. godinu.